20,000+ TV pořadů, 400+ kanálů

joost

Vaše digitální TV

– snaží se co nejvěrohodněji napodobit klasickou TV

– Joost je model internetové televize, kterou diváci sledují pomocí desktopového programu

– Pro služby Joostu, potřebujete pozvánku, kterou můžete získat přímo na stránkách Joostu

– Po přijetí pozvánky si stáhnete program, kterým budete video přehrávat

– Po instalaci vás čeká pouze jednoduchá registrace a můžete sledovat TV

– Každý kanál obsahuje několik spotů jdoucích za sebou, mezi nimi můžete svobodně přepínat

– Tak jako jsou Skype telefony, budou do roka dostupné set-top-boxy na VoD

– Každý divák si přijde na své – milovníky hudby uspokojí množství kanálů s hudbou, fanoušky cartoon postaviček jistě potěší například kanál „Happy Tree Friends“ a ti, co milují dokumenty všechno druhu, je pro ně připravena celá řada kanálů, ať už o planetě Zemi, nebo o zvířatech.

– Po vybrání kanálu stačí kanál dvojklikem spustit

– Podpora Widgets – Můžete si přidat analogové hodiny, hodnocení kanálu, RSS čtečku nebo třeba Jabber klient

 V České republice jsou hned dva problémy – většina uživatelů má jakousi jazykovou bariéru, která jim brání ve sledování pořadů v jiném jazyce, byť tento jazyk ovládají. A zadruhé – místní připojení k internetu s velkými omezením v podobě FUP (Fair User Policy – omezení počtu stažených dat za měsíc) se s Joostem nebude mít rádo, neboť Joost je schopen si vzít i 50 kB/s, což při delším sledování může z vašeho limitu ukousnout i několik gigabajtů. – píší na emag.cz – Co se týče jazykové bariéry, může být problém. Co se týče FUP a jiných datových limitů, s linkou 640/640kbit od nás problém není. Můžete na ní mít trvalý tok oběma směry 75KB/s a zádných limitů se bát nemusíte. V našem městě a okolí jsme zatím sice jediní kdo nabízejí takovouto symetrickou linku bez omezení, ale věřím, že jinde se za podobné peníze už dá podobná linka také sehnat a tady na druhou stranu máme pokryto výborně. Možná, že se stane zázrak a konkurenční ISP se také slitují a začnou nabízet „normální“ linky, třeba i k těm stávajícím, které jistě spustě lidí vyhovují. Joost má totiž krom požadavku neomezené linky bez limitu dat ještě jednu nutnost a tou je nejen příchozí rychlost 50KB, ale stejně tak i rychlost odchozí, protože pracuje podobně jako P2P klienti. (torent, strong DC++ apod.) To je další bariéra konkurenčních ISP, ikdyž už mají velký datový limit tak, že by s ním bylo vyčerpání na tak dlouhou dobu, že Vás zatím TV přestane bavit, nemají zase rychlá odchozí data. V zahraničí se Joost už nějaké oblibě těší, ale pořád ne takové, jako třeba YouTube. Je to možná také tím, že málokomu se chce nechat všeho a dívat se pouze na televizi (výchozí nastavení Joostu je přes celou obrazovku). Většina dá přednost YouTube i na úkor menší kvality videa. Joostu také nepovoluje nahrávání vlastních amatérských videí, sází pouze na videa profesionální, což také mnoho uživatelů asi nenadchne. Možná to dopadne tak, že Joost se stane službou využívanou několika málo uživateli, kteří budou chtít sledovat televizi komfortně, a ti ostatní zůstanou u klipů na YouTube. Ale o tom se můžeme pouze dohadovat. Jen budoucnost ukáže. Já na IPTV sázím, protože tak jak dneska kabelovka, jako doplňkovou službu nabízí internet, tak jak operátor s pevnými linkami jako doplňkovou službu nabízí Internet k volání, nevidím důvod, proč by nemohl být INTERNET ta hlavní služba, po které ať si už jede co si uživatel zvolí… volání … televizi… hry… cokoli co budoucnost přinese.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2007/12/25/20000-tv-poradu-400-kanalu/

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)